15.09.2023

Організаторів колл-центру підозрюють у викраденні 19-річного хлопця

     

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва затримано двох зловмисників 1998 та 2002 р. н., які викрали та незаконно утримували проти волі 19-річного хлопця (2 ст. 146 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, на спецлінію 102 звернувся чоловік та повідомив, що його молодшого брата незаконно викрали та позбавили волі двоє чоловіків у Голосіївському районі столиці.
 
Як з’ясувалося, напередодні викрадення 19-річний потерпілий займався пошуком роботи та зустрічався з роботодавцями, яких знайшов за оголошенням. Останні запропонували йому місце оператора у колл-центрі, розказали про умови роботи. Проте хлопцю не сподобалися їх вид діяльності та він відмовився.
 
Через деякий час «роботодавці» обманом виманили потерпілого на ще одну зустріч, під якої двоє чоловіків насильно посадили його в автівку та відвезли до орендованої квартири. Там вони психологічно знущались над ним, били та здійснили постріл в ногу з пневматичної зброї.
 
У подальшому хлопця вивезли в інший район столиці, де останній скориставшись неуважністю зловмисників, зміг втекти та повідомити родичам про скоєний відносно нього злочин.
 
У ході невідкладного обшуку за місцем мешкання  зловмисників вилучено речові докази, які підтверджують факт вчинення злочину.
 
Наразі фігурантам повідомлено про підозру та судом обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Встановлюються всі обставини та мотиви скоєння злочину.
 
Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2372