20.09.2023

До 8 років позбавлення волі засуджено чоловіка за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до психічної хвороби потерпілого

    

За підтримання публічного обвинувачення Святошинською окружною прокуратурою міста Києва оголошено обвинувальний вирок чоловіку за обвинуваченням у спричиненні групою осіб тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до психічної хвороби потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).
 
Прокурором доведено в суді, що двоє зловмисників в листопаді 2018 року, перебуваючи в нічний час біля багатоповерхівки в одному з районів Києва, нанесли численні удари руками та ногами в область життєво важливих органів потерпілого.
 
Нападники спричинили чоловіку тяжкі тілесні ушкодження, які у подальшому призвели до його психічної хвороби і неможливості надавати показання в суді.
Один з співучасників був засуджений у лютому 2022 року за вчинення даного злочину до 7 років 6 місяців позбавлення волі.
 
Інший обвинувачений з метою уникнення покарання тривалий час переховувався від суду та був оголошений у розшук.
Після затримання та примусового доставлення до суду обвинувачений свою вину у вчиненні злочину не визнав.
 
Однак за сукупністю вагомих та беззаперечних доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 8 років позбавлення волі.
 
До вступу вироку у законну силу суд залишив обвинуваченого під вартою.
 
Досудове розслідування здійснювалося Святошинським управлінням поліції ГУ НП в місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1089