20.09.2023

Розкрадання 3 млн грн під час ремонту футбольного поля для дітей – повідомлено про підозру підряднику

                                                      

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру директору підрядної організації за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між комунальним підприємством «Спортивний комплекс», який підпорядковується Департаменту молоді та спорту КМДА, та підрядною організацією були укладені договори на капітальний ремонт футбольного поля з легкоатлетичними доріжками, а також спортивних майданчиків.
 
На підставі актів виконаних робіт на рахунки підрядника були перераховані бюджетні кошти.
 
Разом із тим, проведеними у ході досудового розслідування експертними дослідженнями встановлено, що обсяги фактично виконаних робіт завищені, а розмір збитків столичному бюджету складає майже 3 млн гривень.
 
Наразі вирішується питання про обрання керівнику підрядної організації запобіжного заходу.
 
Раніше в межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру директору комунального підприємства за фактом службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури м. Києва, у тому числі ювенальних.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1275