21.09.2023

За 9 тис. доларів США обіцяв саботувати судові засідання в інтересах відповідача – затримано в. о заступника голови правління державної установи

                   

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди виконувачу обов’язків заступника голови правління - начальника відділу юридично-правового супроводу Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, який також є адвокатом, подав до Печерського районного суду м. Києва в інтересах ДІФКУ три позовні заяви про стягнення шкоди на загальну суму понад 900 тисяч гривень з попереднього керівника цієї кредитної установи через незаконне звільнення працівників.
 
У ході судового розгляду начальник юрвідділу висунув вимогу представнику відповідача про надання неправомірної вигоди в розмірі 9 тис. доларів США (по 3 тис. доларів США за кожен позов).
 
За ці кошти посадовець обіцяв не вживати належних заходів в ході судово-претензійної роботи та не з’являтися на судові засідання. Ці дії в кінцевому результаті мали призвести до відмови судом у задоволенні позовів.
 
Після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 3 тис. доларів США посадовця-адвоката затримали у порядку ст. 208 КПК України.
 
Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває.
 
Викрито протиправні дії прокурорами спільно зі слідчими  Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами Центрального апарату СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1136