21.09.2023

До 13 років ув’язнення за колабораціонізм засуджено експравоохороницю з Луганщини

                                            

За публічного обвинувачення прокурорів Київської міської прокуратури 21-річну мешканку смт. Білокуракине Луганської області визнано винною у колабораційній діяльності та засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Також її позбавлено права упродовж 15 років обіймати посади в правоохоронних органах.
 
Обвинувачена до 2022 року працювала у патрульній поліції Сватівського районного відділу поліції ГУ Нацполіції в Луганській області. Після повномасштабного військового вторгнення рф на територію України, вона покинула службу та залишилась на території області.
 
Перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганщини, обвинувачена добровільно погодилася на пропозицію окупантів обійняти посаду у незаконно створеному органі «мвд лнр».
 
Під час «працевлаштування» остання прийняла присягу на вірність самопроголошеній «лнр» та зайняла посаду працівника поліції у так званому Білокуракинському «ровд мвд лнр».
 
Працюючи у незаконно створеному правоохоронному органі, активно підтримувала збройну агресію російської федерації проти України.
 
Ухвалення вироку здійснювалося у порядку спеціального судового провадження.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2101