22.09.2023

Зберігав понад 2, 3 кг психотропних речовин з метою збуту – киянина засуджено до 9 років 1 місяця позбавлення волі

    

За підтримання публічного обвинувачення Деснянською окружною прокуратурою міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок раніше судимому 45–річному уродженцю міста Києва за незаконне придбання та зберігання  особливо небезпечної психотропної речовини у особливо великих розмірах з метою збуту (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Обвинувачений - місцевий мешканець, який раніше 10 разів притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів та злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.
 
Правоохоронці затримали його у лютому 2023 року на території Деснянського району міста Києва. Під час особистого обшуку у нього вилучили поліетиленовий пакет  з особливо небезпечною психотропною речовиною PVP загальною масою понад 2, 3 кг, яку останній незаконно придбав та зберігав при собі з метою збуту.
 
Вартість вилученої психотропної речовини становить близько 5 млн грн.
 
Погоджуючись із позицією прокуратури, суд призначив йому покарання у вигляді 9 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
 
Досудове розслідування проводилось слідчим відділом Деснянського управління поліції Головного управління Національної поліції у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2060