25.09.2023

Вербувала українських жінок для сексуальної експлуатації за кордоном – повідомлено про підозру львів’янці

                                             

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру 35-річній мешканці м. Львів, яка вербувала жінок для сексуальної експлуатації за кордоном (ч. 2 ст. 149 КК України).
 
За даними слідства, львів’янка, діючи у змові з особою, що перебуває у м. Амстердам Королівства Нідерланди, підшуковувала привабливих жінок, які перебували в уразливому стані через збіг тяжких особистих, сімейних або інших обставин.
 
Підозрювана пропонувала жінкам «працевлаштування» у м. Амстердам Королівства Нідерланди з метою сексуальної експлуатації, з умовою сплати їй 40 відсотків з отриманих коштів.
 
У ході проведення слідчих та оперативних заходів зловмисницю викрили під час спроби переправити через кордон 32-річну українку.
 
Наразі затриманій особі повідомлено про підозру за фактом торгівлі людьми за ч. 2 ст. 149 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися прокурорами спільно зі співробітниками Департаменту міграційної поліції, слідчими Печерського управління поліції ГУНП в м. Києві та співробітниками Головного оперативно-розшукового відділу 7 прикордонного загону ДПСУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1085