26.09.2023

У Києві викрито потужну лабораторію з виготовлення Альфа PVP, задокументовано виробництво та збут «товару» на майже 50 млн грн

                                         

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури м. Києва затримано групу наркодилерів та ліквідовано лабораторію з виготовлення психотропних речовин у промислових масштабах (ч. ч. 2 та 3 ст. 307 КК України). Всього за результатами проведення слідчих дій з незаконного обігу вилучено 68 кг психотропної речовини «Альфа PVP» на суму близько 50 млн грн.
 
За даними слідства, до складу злочинної групи входило 9 осіб – двоє організаторів, «дистриб’ютори» та фасувальники.
 
У ході багатоетапної спецоперації правоохоронці встановили, що організатори  злочинної групи (двоє мешканців столиці) облаштували в місті Києві лабораторію з виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини «Альфа PVP» у великих обсягах.
 
Збут готової «продукції» здійснювався через Telegram-канали та шляхом «закладок» у обумовлених місцях. Під час обшуку в лабораторії вилучили 24 кг «Альфа PVP».
 
У межах спецоперації правоохоронці також викрили трьох «дистриб’юторів», які перевозили в власному автомобілі 20 кг «Альфа PVP» для подальшого збуту. Під час проведення обшуків в орендованому ними гаражі вилучили ще 22 кг «Альфа PVP», розфасовані у пакетах по 1 кг.
 
У ході подальших слідчих дій правоохоронці затримали ще чотирьох фігурантів, які здійснювали фасування та збут психотропів. Під час обшуків у вказаних осіб вилучили значну кількість наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.
 
Наразі за клопотаннями прокурорів щодо шести осіб застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Щодо ще трьох осіб вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
 
Заходи з викриття протиправних дій проводилися прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1297