26.09.2023

Розтратив 64 млн грн на «передислокацію» плавучої насосної станції – повідомлено про підозру екскерівнику АК Водоканал

                        

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому керівнику ПрАТ «АК «Київводоканал» за фактом розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, у березні 2022 року за ініціативи вказаного експосадовця, а також директорів двох Департаментів КМДА, розпорядженням Київської міської військової адміністрації було прийнято рішення про передислокацію плавучої насосної станції, яка перебуває на балансі ПрАТ «АК «Київводоканал» для забезпечення населення столиці питною водою.
 
При цьому екскерівник «АК Водоканал» був обізнаний, що станція не підлягає експлуатації за цільовим призначенням через свій технічний стан.
 
Попри це з резервного фонду бюджету міста Києва на роботи з її передислокації було витрачено 64 млн грн, що становить 90 % від загальної вартості запланованих робіт.
 
Разом з тим, роботи з передислокації плавучої насосної станції на теперішній час так і не виконано, а грошові кошти з резервного фонду бюджету міста Києва витрачено безпідставно.
 
Як повідомлялося, раніше в межах цього провадження прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості директорам двох Департаментів КМДА, які не перевірили технічний стан цієї споруди.
 
Досудове розслідування здійснює Печерське УП ГУ НП у місті Києві, оперативний супровід Служба безпеки України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1609