26.09.2023

Вбивцю та серійного грабіжника ювелірних магазинів засуджено до 13 років позбавлення волі

                                           

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Київської міської прокуратури громадянина України визнано винним у вчиненні серії розбійних нападів та умисному вбивстві (ч. 3, 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 115 КК України). Його засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
 
Обвинувачений - переселенець з Луганської області, уродженець рф, колишній правоохоронець.
 
Прокурором у суді доведено, що чоловік з 2017 по 2021 рік вчинив п’ять зухвалих розбійних нападів на ювелірні магазини в різних районах міста Києва, заволодівши цінностями на 3,6 млн гривень.
 
Злочинець із рушницею вривався в приміщення магазинів, погрожував працівникам зброю, розбивав вітрини та забирав коштовності. З метою конспірації після скоєння злочину змінював одяг, пересувався пішки або громадським транспортом, прикриваючи обличчя медичною маскою.  
 
Обвинуваченого затримали у червні 2021 року за підозрою у вбивстві знайомого. Перебуваючи у власній квартирі він з рушниці застрелив чоловіка, якого приревнував до дружини. Тіло вбитого він загорнув у килим та намагався втекти з місця події, проте був затриманий.
 
Під час обшуку за адресою його проживання правоохоронці вилучили зброю, яку він використовував під час розбійних нападів, та значну кількість викрадених ювелірних виробів із бирками.
 
До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1154