29.09.2023

Розтрата коштів на будівництві метро на Виноградар – правоохоронці провели обшуки в офісах Київметробуду, експертної установи та підрядних організацій

    

Київська міська прокуратура спільно з Нацполіцією та ДСР НП України провели обшуки в приміщеннях АТ «Київметробуд», підрядних організаціях, експертній установі, а також в помешканнях осіб через розтрату коштів, виділених на будівництво метро на Виноградар.
 
Слідчі дії проведено на підставі ухвал суду у межах провадження, розпочатого за фактом розтрати коштів, виділених на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар» у м. Києві, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили документацію щодо будівництва метрополітену на зазначеній ділянці. На теперішній час триває її дослідження.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР НП України за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2044