03.10.2023

Столична прокуратура запобігла незаконному набуттю комерційною структурою права оренди 43 га землі на острові Галерний для забудови

     

За участі Київської міської прокуратури Господарський суд міста Києва відмовив товариству у задоволенні позовних вимог про визнання за ним права на оренду земельних ділянок загальною площею 43,11 га на острові Галерний та визнання укладеним договору оренди цих ділянок.
 
Вартість земельних ділянок становить понад 1,4 млрд грн.
 
Ще у 2008 році суд визнав укладеним договір оренди вказаних земельних ділянок між товариством та Київською міською радою для рекреаційних цілей та обслуговування майна, яке на ній розташоване.
 
Разом з тим, право оренди за комерційною установою не виникло, оскільки не було зареєстроване протягом тривалого часу.
 
Водночас, через 15 років товариство повторно звернулося до суду з позовом про визнання права оренди цієї землі вже для забудови житлово-адміністративними будівлями та культурно-розважальним комплексом.
 
Прокурори міської прокуратури встановили, що позовні вимоги товариства були спрямовані на незаконне заволодіння земельними ділянками, у тому числі водного фонду.
 
За таких обставин, Київською міською прокуратурою з метою недопущення забудови земель водного фонду здійснено вступ у розгляд вказаної справи.
 
Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора про відсутність підстав для задоволення позову товариства.
 
Таким чином зусиллями столичної прокуратури недопущено незаконне набуття комерційною структурою права оренди понад 43 га землі на острові Галерний під забудову.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1369