03.10.2023

Прокуратура повідомила про підозру колаборантці з Херсонщини, яка переховувалася в Київській області

                               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру громадянці України за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, громадянка України наприкінці червня 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонської області у м. Берислав, погодилася на співпрацю з окупаційною владою.
 
Підозрювана добровільно зайняла посаду так званого керівника «Санитарно-эпидемиологическої станції» у незаконно створеному органі влади.
 
Після звільнення м. Берислав від загарбників чиновниця з метою уникнення відповідальності виїхала з території Херсонської області та переховувалася на Київщині.
 
Перебуваючи на підконтрольній Україні території жінка приховала факт своєї співпраці з окупантами, знищила документи, які підтверджували колабораційну діяльність, та продовжила працювати вже на українську владу.
 
За клопотанням прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
  
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1307