04.10.2023

Розікрали 760 тисяч гривень на реконструкції гімназії – керівнику столичного КП та підряднику повідомлено про підозру

     

Голосіївською окружною прокуратурою м. Києва повідомлено про підозру виконувачу обов’язків керівника одного з комунальних підприємств Голосіївського району та директору підрядної організації у заволодінні коштами столичного бюджету та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, комунальне підприємство уклало з товариством-підрядником договір щодо проведення будівельних робіт з реконструкції гімназії у Голосіївському районі міста Києва з прибудовою будівель і споруд.
 
З метою заволодіння бюджетними коштами підозрювані внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо вартості та обсягів виконаних робіт, завдавши збитки столичному бюджету на суму понад 760 тисяч гривень.
 
За місцем роботи фігурантів вилучено тендерну документацію, договори та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність.
 
Наразі слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Перевіряється причетність інших осіб до вчинення злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Голосіївського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 980