05.10.2023

Службова недбалість зі збитками у 21 млн грн – директор КП «Спецжитлофонд» постав перед судом

     

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора КП «Спецжитлофонд» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП «Спецжитлофонд» та приватним підприємством був укладений договір підряду щодо будівництва житлового будинку на перетині вул. Мілютенко-Шолом-Алейхема у Деснянському районі.
 
Отримавши попередню оплату, підрядник лише частково виконав обумовлені договором будівельні роботи та у визначений договором спосіб невикористані грошові кошти замовнику не повернув.
 
У подальшому на підставі додаткової угоди сторони домовилися про розірвання договору.
 
Встановлено, що на момент розірвання договору прострочена заборгованість підрядника перед КП «Спецжитлофонд» по отриманій попередній оплаті становила понад 21 млн грн.
 
Разом з цим, з грудня 2017 року по теперішній час директор КП «Спецжитлофонд» не вживав жодних заходів для стягнення вказаної заборгованості з підрядника та не подавав цивільні позови, строк позовної давності по яких сплив, та як наслідок, право вимоги було втрачено безповоротно.
 
В результаті службової недбалості підозрюваного територіальній громаді завдано шкоду на 21 млн грн.
 
Обвинуваченого відсторонено від займаної посади.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 720