05.10.2023

Озеленення скверу зі збитками у 800 тис. грн – судитимуть ексдиректора КП УЗН Подільського району столиці

     

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора КП УЗН Подільського району м. Києва за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Слідством встановлено, що між КП УЗН Подільського району м. Києва та приватним підприємством був укладений договір субпідряду на виконання робіт з озеленення скверу на Контрактовій площі.
 
Згідно з умовами договору, генпідрядник мав перерахувати  на користь КП УЗН Подільського району м. Києва авансовий платіж. Незважаючи на невиконання товариством цієї умови, комунальники забезпечили початок робіт по договору та їх завершення в повному обсязі.
 
За результатами проведених робіт сторони підписали акти виконаних робіт на суму близько 1 млн гривень. Проте, товариство оплатило роботи лише частково, в сумі 140 тисяч грн.
 
Таким чином, основна сума боргу товариства перед КП УЗН Подільського району м. Києва складала близько 800 000 грн.
 
У свою чергу екскерівник КП УЗН, достовірно розуміючи, що вказане товариство не є банкрутом та не перебуває в процесі припинення, затвердив рішення про визнання дебіторської заборгованості з боку даного підприємства безнадійною та її подальше списання.
 
Відповідно до висновку економічної експертизи, внаслідок вищевказаних дій КП УЗН Подільського району м. Києва завдано збитки на загальну суму майже 800 тис. грн.
 
З метою відшкодування спричинених збитків прокурором у провадженні  заявлено цивільний позов.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 882