06.10.2023

Підрядника судитимуть за привласнення майже 10 млн гривень під час ремонту спортивного комплексу

    

За процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації за фактом привласнення бюджетних коштів у особливо великих розмірах під час виконання робіт з реконструкції фізкультурно-оздоровчого комплексу у Дніпровському районі міста Києва» (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП «Спортивний комплекс» та приватним підприємством у 2020 році був укладений договір підряду на виконання робіт по об’єкту «Реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу у Дніпровському районі міста Києва».
 
У подальшому керівник підрядної організації вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт щодо стану виконання робіт, вказавши, що роботи, передбачені договором, виконані у повному обсязі.
 
На підставі вказаних актів на рахунки підрядника було перераховано понад 22 млн. гривень бюджетних коштів.
 
Разом із тим, проведеними експертними дослідженнями встановлено, що обсяги виконаних робіт завищені майже вдвічі, чим завдано збитки столичному бюджету на суму близько 10 млн гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Управління ЗНД ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 871