06.10.2023

Суди всіх інстанцій погодилися з доводами Київської міської прокуратури щодо незаконного вибуття з державної власності об՚єкту стратегічного значення

    

Прокурори столичної прокуратури встановили факт незаконного вибуття цілісного майнового комплексу філії «Хлібної бази № 87» державного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» у Чернігівській області.
 
Вказане підприємство має стратегічне значення для економіки та безпеки держави, забезпечує розміщення і зберігання матеріальних цінностей державного резерву та відповідно до законодавства не підлягає приватизації.
 
Однак, незважаючи на особливий правовий режим майнового комплексу та законодавчо встановлену заборону на його відчуження,  вказане майно вибуло з державної власності внаслідок укладення у 2018 році незаконного договору купівлі-продажу та подальшого перепродажу.
 
Встановивши обставини незаконного вибуття державного майна, столична прокуратура у липні 2019 року звернулась до Господарського суду Чернігівської області з позовом в інтересах держави про визнання недійсними  результатів цільового аукціону, визнання недійсним договору купівлі-продажу, витребування нерухомого майна та визнання недійсним договору іпотеки.
 
Рішенням Господарського суду Чернігівської області, залишеним без змін постановами Північного апеляційного господарського суду та Верховного Суду, позов прокурора задоволено та витребувано спірне нерухоме майно у державну власність.
 
Таким чином суди всіх інстанцій погодилися з доводами Київської міської прокуратури щодо незаконного вибуття з державної власності об’єкту стратегічного значення.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 833