10.10.2023

Ошукала рідних військовополоненого на майже 150 тис. грн - жінку судитимуть за цинічне шахрайство

                                               

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва до суду передано обвинувальний акт відносно жінки, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами родичів військовополоненого, який перебуває в полоні окупантів (ч. 1, 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно).
 
Згідно з матеріалами слідства, 34-річна уродженка Чернігівської області, представляючись співробітницею Міністерства оборони України, яка займається обміном військовополонених, запропонувала жінці за винагороду свою допомогу у встановленні місцезнаходження військовополоненого чоловіка. Також вона пообіцяла своє сприяння у внесенні чоловіка до списків військовополонених для обміну в найкоротший час.
 
Потерпіла, будучи введеною в оману, упродовж травня-червня 2023 року шість разів передавала шахрайці гроші на загальну суму близько 150 тисяч гривень. Після цього підозрювана перестала виходити з нею на зв'язок та витратила гроші на власні потреби.
 
Також з’ясувалося, що жінка вже раніше притягувалася до відповідальності за крадіжку, вироком суду її засуджено до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна (вирок суду не набрав законної сили).
 
Досудове розслідування здійснювалося Шевченківським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 689