09.10.2023

За фактом загибелі двох дівчат у столиці розпочато розслідування

                      

У понеділок, 9 жовтня, близько 10 год. ранку на території будівельного майданчика одного з житлових комплексів у Деснянському районі міста Києва були виявлені тіла двох неповнолітніх дівчат із явними ознаками падіння з висоти.
 
Загиблими виявилися двоє студенток інформаційного коледжу одного зі столичних вищих навчальних закладів, 2006 та 2005 років народження.
 
Під час огляду недобудови, на 26 поверсі, правоохоронці виявили речі загиблих дівчат та два мобільні телефони, у яких містилися передсмертні повідомлення, надіслані близьким із затримкою відправлення.
 
Першочерговими слідчими та розшуковими заходами установлено, що дівчата разом навчалися, дружили, а напередодні спільно переночували у батьків одної з них.
 
Дівчата позитивно характеризуються за місцем навчання, батьки брали участь в їхньому житті та переймались їхньою безпекою.
 
За фактом загибелі дітей розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 115 КК України - умисне вбивство з позначкою «самогубство». У межах слідства будуть з’ясовуватися причини, які могли призвести до їх смерті.
 
Після отримання необхідних для розслідування матеріалів планується призначення посмертної судово-психологічної експертизи для з’ясування наявності/відсутності у них психічного стану, що міг вплинути на їх суіцидальні дії та чи були у цьому дії сторонніх осіб.
 
Одночасно Київська міська прокуратура, враховуючи наявні у розпорядженні ювенальних прокурорів матеріали щодо інших резонансних подій, пов’язаних із життям та здоров’ям дітей, закликає батьків та службових осіб, відповідальних за безпеку і розвиток дітей, бути більш уважними та дбайливими до їх підростаючого психолого-емоційного стану.
 
Агресія російської федерації, що вбиває та калічить наших громадян, завдає не менш значної шкоди психологічному здоров’ю наших дітей.
 
Будь-який час, проведений у щирих розмовах з дітьми, здатен підтримати їх у цей складний період.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 614