17.10.2023

У Києві викрили шахраїв, які незаконно заволоділи квартирами двох померлих киян

     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано двох учасників злочинної схеми, які за підробленими документами заволоділи двома квартирами у столиці (ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, учасники злочинної групи 52-річний чоловік та 58-річна жінка з метою заволодіння чужим майном підробили правовстановлюючі документи на дві квартири в Дніпровському та Оболонському районах столиці, власники яких померли.
 
Надалі фігуранти виготовили фіктивне свідоцтво про шлюб та, видаючи себе за подружжя, звернулись до суду з позовом про поділ майна між ними. Для цього вони також надали суду підроблені правовстановлюючі документи на квартири.
 
Суд задовольнив позов та вирішив питання про поділ майна.
 
Після цього вказане рішення суду разом із підробленими документами зловмисники надали приватному нотаріусу та зареєстрували право власності на квартири за іншим учасником схеми.
 
Наразі правоохоронці затримали та повідомили про підозру фейковому подружжю. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
На квартири накладено арешт.
 
Слідство триває. Проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії для встановлення усіх учасників злочинної схеми.
 
Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно зі слідчими  СУ ГУ Національної поліції у м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ в АР Крим.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 680