18.10.2023

Били та калічили, вимагаючи криптовалюту – столичні правоохоронці затримали небезпечну групу

     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та припинено діяльність групи осіб, які незаконно позбавили волі підприємця та вчинили розбійний напад на нього з метою заволодіння грошовими коштами (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 187 КК України).
 
До складу злочинної групи входили четверо мешканців м. Черкас віком від 21 до 25 років.
 
За даними слідства, учасники групи, користуючись товариськими відносинами з потерпілим, проникли в його квартиру та погрожуючи фізичним насильством, почали вимагати перерахувати наявну в нього криптовалюту на їхній рахунок.
 
Підприємець категорично відмовився виконувати вимоги нападників та спробував від них втекти. Проте зловмисники наздогнали його, затовкали назад у квартиру та завдали численних побоїв.
 
Продовжуючи злочинні дії, один з нападників зламав потерпілому ногу, інший - погрожував виколоти око та відрізати фаланги пальців на руках.
 
Побоюючись за своє життя та сприймаючи погрози як реальні, чоловік виконав вимоги нападників та перерахував на вказаний ними рахунок електронні кошти у сумі близько 28 тис. доларів США.
 
Отримавши переказ, зловмисники зв’язали потерпілого скотчем, викрали з квартири його документи та цінні речі, після чого втекли. 
 
За результатами проведених заходів правоохоронцям вдалося встановити нападників. Слідчі дії проходили в Києві та в Черкасах.
 
Під час низки обшуків у фігурантів вилучили мобільні телефони, банківські картки та грошові кошти. Також у одного з них вилучили близько 300 боєприпасів до автоматичної зброї.
 
Чотирьом особам повідомлено про підозру.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.
 
Заходи з викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі слідчими СУГУ ГУНП в м. Києві за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1124