19.10.2023

3, 5 млн збитків на ремонті дитячого табору – третьому фігуранту повідомлено про підозру

                                            

Ювенальними прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину білорусії - бенефіціарному власнику приватного підприємства за фактом організації привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між дитячим закладом оздоровлення та відпочинку «ЗМІНА», який підпорядковується Департаменту культури, молоді та спорту КМДА, та приватним підприємством були укладені договори про капітальний ремонт корпусів за бюджетні кошти.
 
Як встановили прокурори, підозрюваний, будучи бенефіціарним власником вказаної підрядної фірми, отримав це замовлення через підконтрольного йому директора дитячого табору та у подальшому організував підписання актів виконаних робіт, до яких були внесені недостовірні відомості щодо вартості матеріалів та витрат.
 
Відповідно до висновку експертів необґрунтоване завищення вартості вказаних робіт та матеріалів становить понад 3,5 млн грн.
 
Раніше у вказаному провадженні прокуратура повідомила про підозру директору дитячого закладу та керівнику підрядної організації.
 
Досудове розслідування триває.
 
Викрито протиправні дії прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 620