19.10.2023

Судитимуть киянина, який вчиняв розпусні дії щодо неповнолітніх

    

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Оболонської окружної прокуратури м. Києва до суду скеровано обвинувальний акт відносно 41-річного киянина за обвинуваченням у домаганні до дітей для сексуальних цілей, вчиненні дій сексуального характеру відносно підлітків, які не досягли 16-го віку, а також у зберіганні дитячої порнографії (ч. 2 ст. 155, ч. 1, 3 ст. 156-1, ч. 1 ст. 301-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, обвинувачений протягом двох років через соціальні мережі та месенджери спілкувався з неповнолітніми підлітками.
 
Користуючись віковою перевагою та відсутністю у дітей життєвого досвіду, легко входив до них в довіру. Маніпулював та зваблював їх за рахунок пригощання продуктами харчування та подарунками у вигляді грошових коштів. Після цього запрошував підлітків до себе до дому, де вчиняв відносно останніх дії сексуального характеру.
 
За місцем проживання обвинуваченого правоохоронці вилучили флеш-накопичувачі з фото- та відеоматеріалами дитячої порнографії.
 
За вчинене чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювалося Оболонським УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників 1 управління ДВКР СБ України та УМП ГУНП в місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 800