25.10.2023

Зусиллями прокуратури столичній громаді повернуто квартиру в центрі Києва вартістю понад 5 млн грн

    

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва через суд домоглася повернення територіальній громаді столиці двокімнатної квартири у центрі Києва вартістю понад 5 млн грн, яку привласнили шахраї.
 
Встановлено, що власником квартири, яка розташована на вулиці Ярославів Вал, був самотній киянин, який помер, не маючи спадкоємців. Після його смерті вказана квартира мала б перейти у комунальну власність як відумерла спадщина.
 
Однак внаслідок шахрайських дій на підставі неіснуючого договору дарування вказана квартира була зареєстрована за фізичною особою та в подальшому незаконно відчужена.
 
З метою захисту інтересів громади Шевченківська окружна прокуратура міста Києва звернулась до суду з позовом про визнання спадщини відумерлою та витребування до комунальної власності нерухомого майна.
 
Завдяки активній позиції окружної прокуратури та зібраним доказам Шевченківський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора, що майно незаконно вибуло з власності територіальної громади, та своїм рішенням задовольнив позов у повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 525