25.10.2023

Не забезпечили зберігання музичного обладнання на понад 2, 7 млн грн - викрито посадовицю Покровської міської ради та підприємця

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру начальниці відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Покровської міської ради у службовій недбалості та службовому підробленні (ч. 2 ст. 367, ч. 1 ст. 366 КК України), а також фізичній особі підприємцю у привласненні та розтраті чужого майна, яке було ввірено особі вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у березні 2022 року міський голова Покровської міської ради Донецької області своїм розпорядженням надав вказівку комунальним підприємствам та структурним підрозділам провести евакуацію цінного майна в безпечні райони та скласти договори відповідального зберігання.
 
Підозрювана, будучи відповідальною за збереження товарно-матеріальних цінностей, в порушення вимог посадової інструкції за усною домовленістю передала на зберігання належне її відділу акустичне обладнання вартістю 2, 7 млн грн знайомому підприємцю.
 
Відсутність письмового договору про передачу цього майна, його кількості та обов’язків сторін надало можливість підприємцю розпоряджатися ним на власний розсуд та продати його стороннім особам.
 
В подальшому, з метою уникнення кримінальної відповідальності, посадовиця склала заднім числом завідомо неправдиві офіційні документи, а саме договір з фізичною особою про передачу майна на зберігання та акт передавання-приймання музичного обладнання із підробленим підписом зберігача.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Слідство триває.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 604