25.10.2023

У Києві до 15 років тюрми засудили ще одного бойовика, який воював на боці так званої «лнр»

    

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури уродженця Луганської області визнано винним у державній зраді та участі у незаконному збройному формуванні так званої «лнр» (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурор у суді довів, що засуджений у квітні 2022 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області у місті Хрустальний, добровільно підписав контракт на проходження військової служби у НЗФ так званої «лнр». Він був призначений на посаду стрілка «20 батальйону 3 роти 7 мотострілкової бригади народної міліції лнр», який створений, підпорядкований, керований та фінансований рф.
 
Тоді ж спільно з іншими учасниками підрозділу передислокувався для проходження навчання із вогневої підготовки та методів наступальних дій до військово-навчального центру «Горняк», де отримав вогнепальну зброю – автомат АКМ-74, а також військову форму зразка зс рф.
 
У подальшому, діючи у складі різних підрозділів на території Донецької та Луганської області, здійснював окупацію та патрулювання захоплених територій України, облаштовував та укріплював блокпости, здійснював інженерно-технічне облаштування позицій.
 
У травні 2023 року під час бойового зіткнення із ЗСУ неподалік м. Авдіївки Донецької області припинив збройний опір та склав зброю.
 
Раніше вироком цього ж суду ще чотирьох уродженців Донецької та Луганської областей засуджено за аналогічні злочини до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 558