26.10.2023

Облаштували фейкові «обмінники» та ошукали громадян на 5 млн гривень – оголошено вирок двом учасникам ОЗГ

       

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури оголошено обвинувальний вирок двом учасникам організованої злочинної групи, які під виглядом обміну валют заволодівали коштами громадян (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що двоє обвинувачених, діючи у змові з іншими членами організованої групи, упродовж 2022 року у фіктивно створених ними пунктах обміну валюти заволоділи грошовими коштами потерпілих на суму близько 4, 5 млн грн, а також вчинили замах на заволодіння ще 585 тис. грн.
 
Вироком Подільського районного суду міста Києва двох обвинувачених визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України та засуджено до покарання у вигляді 8 та 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Обвинувачені перебувають під вартою.
 
Загалом на розгляді в районних судах міста Києва наразі перебувають ще 4 аналогічні кримінальні провадження відносно 15 обвинувачених, у тому числі, щодо учасників організованих груп.
 
Київська міська прокуратура звертає увагу громадян на збільшення кількості фактів вчинення аналогічних кримінальних правопорушень під виглядом створення фіктивних пунктів обміну іноземної валюти.
 
У разі виявлення підозрілих пунктів обміну іноземної валюти просимо інформувати органи Національної поліції для вжиття заходів реагування.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 614