26.10.2023

Столичні правоохоронці виявили підпільний цех з виробництва спирту та вилучили майже 100 тонн готової продукції

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури в межах кримінального провадження щодо незаконного виготовлення підакцизних товарів припинено діяльність підпільного цеху з виробництва етилового спирту у промислових масштабах (ч. 2 ст. 204 КК України). У ході обшуків вилучено майже 100 тонн контрафактної продукції, яку учасники схеми планували збути на території міста Києва та Чернігівської області.
 
Як встановили правоохоронці,  підпільне виробництво підакцизного товару здійснювалося на території одного з непрацюючих державних спиртзаводів на Чернігівщині.
 
Вказане підприємство декілька місяців тому позбавили ліцензії на виробництво спирту через серйозні порушення у виробництві. Проте ділки вирішили скористалися його потужностями для виробництва контрафакту.
 
У ході санкціонованих обшуків в одному з замаскованих приміщень на території заводу правоохоронці виявили приховану виробничу лінію з незаконного виготовлення етилового  спирту та резервуари з готовою продукцією.
 
Також затримано вантажний автомобіль, який перевозив з вказаного спиртзаводу близько 25 тис літрів спирту для подальшої реалізації в місті Києві та Чернігівської області.
 
Орієнтовна вартість вилученого під час обшуків етилового спирту становить 8 млн гривень.
 
Наразі слідство триває. Встановлюється коло осіб, причетних до нелегального бізнесу.
 
Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з детективами ТУ БЕБ м. Києва за оперативного супроводу співробітників ГУ СБУ в Чернігівській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 590