27.10.2023

Повідомлено про підозру громадянину Іспанії, який збував у Києві кокаїн

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано 46-річного громадянина Іспанії, який обґрунтовано підозрюється у систематичному вчиненні тяжких злочинів у сфері обігу наркотичних засобів на території столиці (ч. 1, 2 ст. 307 КК України).  
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний з 2018 року має посвідку на постійне проживання на території України, яку використовував, періодично перебуваючи на території нашої країни.
 
Через своїх спільників, проживаючих як на території України, так і за кордоном, підозрюваний отримував наркотичний засіб кокаїн, який збував за ціною 130 доларів США за 1 грам речовини.
 
У ході розслідування кримінального провадження проведено контроль за вчиненням злочину, під час якого правоохоронці провели декілька етапів оперативних закупок кокаїну у підозрюваного.
 
У подальшому під час обшуків за місцем проживання наркоділка правоохоронці вилучили кокаїн у великому розмірі, засоби для його фасування та зважування, банківські картки та грошові кошти, отримані від збуту наркотичної речовини.
 
Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  
 
Тривають заходи з встановлення каналу постачання наркотичної речовини, та інших обставин злочину.
 
Викриття протиправних дій проводилися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження УБН в м. Києві ДБН НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 776