27.10.2023

На човнах та пішки переправляли ухилянтів за кордон за 6 тис. доларів США – викрито учасницю схеми

    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру 42-річній уродженці Чернівецької області у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, вчиненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб,  з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, підозрювана разом із співучасниками з метою одержання грошових коштів організували схему з незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України до Республіки Молдова.
 
Учасники схеми підшукували військовозобов’язаних чоловіків, які мали намір незаконно перетнути державний кордон України та за 6 тис. доларів США пропонували переправити їх за межі України поза межами пункту пропуску.
 
Після отримання грошових коштів ухилянтів направляли до м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області для подальшого переміщення через державний кордон України до Республіки Молдова пішки або човнами.   
  
На цьому етапі підозрювана зустрічала ухилянтів на автовокзалі у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області, проводила з ними інструктаж та, надавши їм відповідні вказівки, перевозила на автомобілі BMW X6 в напрямку с. Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району Хмельницької області для подальшого переміщення в напрямку державного кордону України.
 
Під час переправлення трьох ухилянтів через вищевказаний населений пункт в напрямку річки Дністер дії останніх та підозрюваної були викриті та припинені.
 
Правоохоронці також встановили, що за аналогічною схемою підозрювана раніше переправила ще одного чоловіка, який у подальшому під час допиту повністю повідомив схему, за якою підозрювана здійснила його переправлення, що свідчить про системність її незаконних дій.
 
Слідство триває. Встановлюються усі обставини вчинення злочинів та вживаються заходи для притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних осіб.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ Національної поліції у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 694