27.10.2023

До 10 років позбавлення волі засуджено призначеного окупантами голову Чорнобаївської громади

     

За підтримання публічного обвинувачення Дарницькою окружною прокуратурою м. Києва судом проголошено обвинувальний вирок громадянину України за обвинуваченням у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функції, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що обвинувачений, усвідомлюючи здійснення російською федерацією відкритої збройної агресії проти України, добровільно погодився на співпрацю з її представниками.
 
Перебуваючи на тимчасово окупованій території с. Чорнобаївка Білозерського району Херсонської області, підозрюваний вступив в злочинну змову з окупаційними військами. Отримавши від них пропозицію щодо очолення незаконного органу влади – голови адміністрації Чорнобаївської територіальної громади Херсонської області, добровільно погодився обійняти цю посаду.
 
До свого «призначення» підозрюваний працював начальником місцевої автостанції.
 
За сукупністю вагомих та беззаперечних доказів сторони обвинувачення чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ятнадцять років, з конфіскацією майна.
 
Судовий розгляд стосовно обвинуваченого здійснювався за його відсутністю (in absentia), в порядку  ч. 3 ст. 323 КПК України.
 
Досудове розслідування здійснювалося СВ Дарницького УП ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 688