27.10.2023

Розчистка струмка Вершинка зі збитками у 2 млн гривень – експосадовцю КП «ПЛЕСО» повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва колишньому заступнику генерального директора КП «ПЛЕСО» повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2020 році за результатами проведення тендерної процедури закупівлі між КП «ПЛЕСО» та підрядною організацією був укладений договір про капітальний ремонт і реставрацію гідротехнічної споруди та розчистки струмка Вершинка вздовж вул. Ушинського та вул. Уманської у Солом’янському районі м. Києва, на суму близько 5 млн гривень.
 
По завершенню реставрації та ремонту підозрюваний, який на той час обіймав посаду заступника генерального директора КП, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт. Водночас відомості щодо обсягів виконаних робіт не відповідали дійсності.
 
За висновками судової будівельно-технічної та економічної експертиз через завищення вартості виконаних робіт столичному бюджету завдано збитки на понад 2 млн гривень.
 
У межах слідства також буде надана правова оцінка діям посадових осіб підрядної організації.
 
Розслідування у провадженні розпочато за матеріалами ГУ БКОЗ СБ України, слідство здійснюється СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 717