30.10.2023

Ремонт доріжок у Гідропарку зі збитками у 300 тис. грн - повідомлено про підозру посадовцю Київзеленбуд

                           

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику відділу супроводження проектів управління капітальних вкладень Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень «Київзеленбуд» за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Встановлено, що у грудні 2022 року вказаний посадовець підписав акти виконаних робіт за договором щодо капітального ремонту дорожньо-стежкової мережі в парку відпочинку «Гідропарк» в Дніпровському районі м. Києва.
 
При цьому розрахунки вартості в цих документах не відповідали вимогам чинного законодавства, у зв’язку з чим інтересам держави завдано збитків на суму 300 000 гривень.
 
Досудове розслідування на даний час триває. В межах слідства буде надана правова оцінка діям посадових осіб підрядної організації.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СВ Печерського ГУ НП у місті Києві, за оперативного супроводу СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 710