30.10.2023

Завдяки активній позиції органів столичної прокуратури запобігнуто черговій незаконній забудові комунальних земель

    

Київська міська прокуратура спільно з Шевченківською окружною прокуратурою, виконуючи свій конституційний обов’язок та зібравши належні та допустимі докази відстояли в судах першої та апеляційної інстанцій земельні ділянки комунальної власності міста Києва, на яких планувалось незаконне будівництво чергового житлового комплексу.
 
Так, Північний апеляційний господарський суд 24.10.2023 залишив в силі законне та обґрунтоване рішення Господарського суду міста Києва, який повно та всебічно дослідив матеріали справи і задовольнив позов прокуратури про витребування двох земельних ділянок на вул. Львівській у Святошинському районі столиці та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на них.
 
 
Загальна площа земельних ділянок становить близько 0,4 га, а їх ринкова вартість понад 18 млн гривень. На них розташовано майновий комплекс колишньої типографії загальною площею майже 2 тис. кв м.
 
У подальшому між районною радою Київщини та товариством–забудовником був укладений інвестиційний договір, яким передбачено будівництво на цій території чергового багатоповерхового житлового комплексу із приміщеннями комерційного призначення.
 
При цьому, будь-яких рішень щодо передачі земельних ділянок у власність або користування, зокрема, для будівництва житлового комплексу Київська міська рада, як власник цієї землі, не приймала.
 
З метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці прокуратура подала позовну заяву про витребування земельних ділянок та скасування рішень про державну реєстрацію права власності на них.
 
Завдяки послідовній та наполегливій позиції Київської міської прокуратури судами поновлено порушене право територіальної громади столиці на земельні ділянки та таким чином запобігнуто черговій незаконній забудові комунальних земель.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 559