30.10.2023

Прокуратура через суд скасувала незаконну реєстрацію права власності на об’єкт нерухомості, розташований на комунальній землі

     

За позовом Оболонської окружної прокуратури міста Києва суд визнав недійсним правочин та скасував державну реєстрацію права власності на самочинно збудовану споруду, розташовану на земельній ділянці комунальної форми власності.
 
У ході виконання представницьких повноважень окружна прокуратура виявила факт порушень вимог чинного законодавства під час оформлення права власності на самочинно збудовану нежитлову будівлю площею 15,6 кв.м. по вулиці Луговій в Оболонському районні столиці.
 
Установлено, що право власності на це майно неодноразово переоформлювалося на фізичних осіб та у подальшому за актом приймання-передачі перейшло комерційній структурі, яка в свою чергу, отримала право оренди земельної ділянки без проведення земельних торгів.
 
Таким чином, ділки незаконно отримали в оренду земельну ділянку площею, яка у 13 разів перевищує площу вказаного нерухомого майна.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства та з метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці, прокуратура заявила позовну заяву до Оболонського районного суду м. Києва, яку задоволено.
 
Завдяки своєчасному та ефективному реагуванню прокурора на факти порушення вимог законодавства запобігнуто незаконному використанню земельної ділянки комунальної форми власності вартістю понад 700 тис. грн.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 586