30.10.2023

Збувала інформацію з бази даних системи «Безпечне місто» – повідомлено про підозру посадовиці КП «Інформатика»

                                                        

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури повідомлено про підозру одній з керівниць КП «Інформатика» КМДА за фактом несанкціонованого розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігалась в автоматизованих системах (ч. 1, 2 ст. 361-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, виконуючи обов’язки генерального директора КП «Інформатика», неодноразово розповсюджувала інформацію з обмеженим доступом з «Комплексної системи відеоспостереження міста Києва» щодо маршрутів пересування транспортних засобів по місту Києву.
 
Так, на прохання свого знайомого посадовиця через мобільний меседжер передавала останньому дані щодо схеми маршрутів пересування конкретних транспортних засобів по м. Києву, а також місць їх фіксацій засобами комплексної системи відеоспостереження м. Києва.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу, встановлюються інші обставини вчинення злочину.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження УСР м. Києві ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 638