30.10.2023

Прокуратура вимагає в судовому порядку привести у належний стан напівзруйновану садибу Леонтія Багговута

      

Печерська окружна прокуратура міста Києва в судовому порядку вимагає від суб'єкта господарювання привести до належного стану щойно виявлений об’єкт культурної спадщини «Будинок житловий» (кін. ХІХ ст.), що знаходиться за адресою: м.Київ, вул. Багговутівська, 16.
 
Будинок, споруджений у кінці ХІХ ст., поклав початок заселенню сучасної Лук’янівки та є одним з небагатьох, що залишився від історичної забудови вулиці Багговутівської.
 
Відповідно до наказу Головного управління охорони культурної спадщини  вказаний будинок занесений до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини міста Києва (вид – архітектура та містобудування).
 
Між Департаментом охорони культурної спадщини КМДА та товариством ще у 2018 був укладений охоронний договір на вказаний об’єкт культурної спадщини. Проте, утримувач садиби не вживав заходів для її збереження, загальний стан будинку на сьогодні є незадовільним та місцями аварійним.
 
У зв'язку з викладеним, окружна прокуратура звернулася до адміністративного суду з позовом до власника споруди про зобов'язання привести об’єкт культурної спадщини до належного стану відповідно до вимог охоронного договору та припису Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 693