31.10.2023

Прокуратура висунула обвинувачення директору спортивної школи у службовій недбалості зі збитками 4 млн грн на ремонті футбольного поля

    

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дарницької окружної прокуратури м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора спортивної школи за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між Дитячою-юнацькою спортивною школою «АТЛЕТ» та підрядною організацією був укладений договір на капітальний ремонт футбольного поля у Дарницькому районі столиці.
 
Керівник підрядної організації вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо стану виконання робіт. У свою чергу директор школи, не перевіривши якість та повноту виконаних робіт, підписав ці документи, що стало підставою для перерахування на рахунки підрядника 8,8 млн гривень.
 
Проведеними експертними дослідженнями встановлено, що обсяги фактично виконаних робіт завищені. Також при їх виконанні допущено ряд істотних порушень.
 
Збитки, завдані столичному бюджету, становлять понад 4 млн гривень.
 
Раніше в межах цього ж кримінального провадження прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації за обвинуваченням у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 596