31.10.2023

Прокуратура висунула обвинувачення екскерівнику КП через збитки у 10 млн грн на реконструкції оздоровчого комплексу

     

Дарницька окружна прокуратура м. Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього в.о. директора КП «Спортивний комплекс» за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між КП «Спортивний комплекс» та приватним підприємством у 2020 році був укладений договір підряду на виконання робіт по об’єкту «Реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу у Дніпровському районі міста Києва».
 
Керівник підрядної організації вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт, які в подальшому були підписані тодішнім в.о. директора КП. На підставі цього на рахунки підрядника було перераховано понад 22 млн. гривень бюджетних коштів.
 
Разом із тим, проведеними експертними дослідженнями встановлено, що обсяги виконаних робіт завищені майже вдвічі, чим завдано збитки столичному бюджету на суму близько 10 млн гривень.
 
Раніше окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Управління ЗНД ГУ СБ України у м. Києві та Київській області та процесуального керівництва ювенальних прокурорів окружної прокуратури.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 561