03.11.2023

У Києві прокуратура через суд вимагає балансоутримувача привести сховище у належний стан

                                                     

Київська міська прокуратура послідовно вживає заходи представницького характеру, спрямовані на зобов’язання власників та балансоутримувачів привести у стан готовності сховища у місті Києві.
 
Так, ухвалою Київського окружного адміністративного суду відкрито провадження у справі за позовом Шевченківської окружної прокуратури міста Києва про зобов’язання балансоутримувача привести у належний стан сховище в центрі міста Києва.
 
Встановлено, що на балансі одного з комунальних підприємств перебуває захисна споруда цивільного захисту по вул. Лагерній площею 91 кв.м, яка здатна розмістити 130 громадян.
 
Водночас перевіркою органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням, знаходиться у аварійному стані і не може використовуватися для укриття мешканців столиці.
 
В умовах воєнного стану, коли столиця постійно піддається ракетним ударам, неготовність до використання захисної споруди цивільного захисту несе надзвичайний ризик для життя і здоров’я людей.
 
При цьому чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання.
 
Наразі судом призначено до розгляду позов прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.
 
Як повідомлялося раніше, упродовж 2022 - 2023 років органами Київської міської прокуратури пред’явлено до судів 54 позови про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні споруди цивільного захисту у стан готовності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 832