03.11.2023

Прокуратура припинила незаконну діяльність мережі підпільних гральних закладів – 7 особам повідомлено про підозру

      

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури проведено близько 20 обшуків в межах розслідування кримінального провадження за фактом організації незаконних закладів гральних автоматів (ч. 2 ст. 203-2 КК України).
 
За даними слідства, організатори нелегального бізнесу без дотримання умов ліцензування під виглядом терміналів державної лотереї створили мережу з 11 закладів гральних автоматів на лівому березі столиці. Проведення азартних ігор забезпечувало близько 30 осіб. За оперативними даними, щомісячний дохід від протиправної діяльності становив до 1 млн грн.
 
За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили понад 135 комп’ютерів з симуляторами гральних автоматів, інші речові докази та грошові кошти, здобуті злочинним шляхом.
 
Наразі 7 фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру за ст. 203-2 КК України (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей).
 
Слідство триває. Заходи з викриття правопорушення проводилися прокурорами спільно з детективами Територіального управління БЕБ у м. Києві за оперативного супроводу співробітників УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 771