06.11.2023

Перевозила 12 кг психотропних речовин в автомобільній шині – затримано наркокур'єрку

                       

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру 38–річній киянці за незаконне придбання та зберігання психотропної речовини у особливо великих розмірах з метою збуту (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
Правоохоронці помітили на вулиці Трускавецький підозрілий автомобіль, який зупинився на пустирі у безлюдному місці. Водійка іномарки дістала з багажного відділення запасне колесо та залишила на землі. Замість нього жінка поклала до багажника іншу автомобільну шину та почала рух, але була зупинена правоохоронцями.
 
У ході огляду транспортного засобу правоохоронці виявили 11 поліетиленових пакунків, захованих у шині. Ще один пакунок знаходився у жіночій сумці.
 
Надалі встановлено, що в згортках знаходиться психотропна речовина сіль Альфа-PVP вагою близько 1 кг кожний.
 
Вартість психотропних речовин становить близько 20 тисяч доларів США.
 
Жінку затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
У межах розслідування правоохоронці встановлюють походження психотропів, а також коло осіб, причетних до каналу збуту. Також перевіряється причетність підозрюваної до інших наркозлочинів. 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Дарницького УП Головного управління Національної поліції у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 741