07.11.2023

Надав 18 тис. гривень поліцейському за непритягнення до відповідальності за утримання місця розпусти – затримано фігуранта

        

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва затримано 39-річного уродженця м. Єреван під час надання неправомірної вигоди співробітнику поліції за непритягнення до кримінальної відповідальності (ч. 3 ст. 369 КК України).
 
За даними слідства, фігурант кримінального провадження за фактом утримання місця розпусти (ч. 2 ст. 302 КК України), перебуваючи у службовому кабінеті Печерського УП ГУНП у м. Києві, надав начальникові сектору дільничних офіцерів поліції 18 тис. гривень для передачі слідчому за непритягнення його до кримінальної відповідальності.
 
Також зловмисник запропонував щомісяця надавати поліцейському неправомірну вигоду у сумі 300 доларів США за невжиття заходів реагування на його діяльність з утримання місць розпусти.
 
Під час передачі неправомірної вигоди фігурант був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Слідство триває. Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського УП ГУНП у м.  Києві за оперативного супроводу Київського міського управління ДВБ НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 664