09.11.2023

Апеляційний суд підтримав позицію ювенального прокурора та повернув у державну власність приміщення столичного університету ім. Карпенка-Карого

                                  

Північний апеляційний господарський суд 07.11.2023 залишив в силі законне та обґрунтоване рішення Господарського суду міста Києва, яким у повному обсязі задоволено позов Київської міської прокуратури про визнання недійсним договору оренди частини приміщення столичного університету ім. Карпенка-Карого, яке перебуває у власності держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України.
 
Так, ювенальними прокурорами столичної прокуратури встановлено, що Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало в оренду приміщення навчального закладу площею 145,8 кв.м, вартістю 3,3 млн грн приватному підприємцю для здійснення господарської діяльності, що є порушенням вимог Закону України «Про освіту», оскільки у таких закладах приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом.
 
Реагуючи на порушення столична прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди та повернення майна навчальному закладу.
 
Завдяки послідовній наполегливій позиції Київської міської прокуратури та незважаючи на заперечення щодо задоволення позову всіх сторін у справі, в тому числі позивача, в інтересах якого прокурор звернувся до суду, договір оренди в судовому порядку визнано недійсним та майно повернуто у користування навчального закладу.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 665