13.11.2023

Ремонт школи зі збитками у понад 350 тис. грн – прокуратура повідомила про підозру посадовцю КП «Спецжитлофонд»

                                             

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику відділу технічного нагляду КП «Спецжитлофонд» за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році між КП «Спецжитлофонд» та підрядною організацією був укладений договір підряду на виконання капітального ремонту будівлі школи, розташованої на вул. Милославській у Деснянському районі міста Києва.
 
Слідством встановлено, що вказані роботи у повному обсязі не виконано, а вартість будівельних робіт безпідставно завищена.
 
Відповідно до висновку будівельно-технічної експертизи столичній громаді завдано шкоди у розмірі понад 350 тисяч гривень.
 
Досудове розслідування триває. У межах слідства буде надана правова оцінка діям інших службових осіб вказаного комунального підприємства, а також діям посадових осіб підрядної організації.
 
Кримінальне правопорушення викрито прокурорами спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у місті Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 696