13.11.2023

Розікрав кошти, виділені на відновлення музею Т. Шевченка – повідомлено про підозру підряднику

       

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору комерційного підприємства у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на проведення відновлюваних робіт музею Тараса Шевченка у м. Києві (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, Кабінет Міністрів України у жовтні 2022 року через Міністерство культури та інформаційної політики виділив Національному музею Тараса Шевченка бюджетні кошти у сумі 1,75 млн грн на відновлення приміщень музею, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів.
 
Під час виконання ремонтних робіт підрядник умисно завищив обсяги виконаних робіт, вказавши роботи, які фактично не були виконані, в результаті чого привласнив бюджетні кошти у сумі майже 200 тис. грн.
 
Факт умисного завищення будівельних робіт підтверджено будівельно-технічною та економічною експертизами.
 
Слідство триває.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у місті Києві за матеріалами УКР ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 667