13.11.2023

За 5 тис. доларів США обіцяв вплинути на суддю – повідомлено про підозру адвокату

                          

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру адвокату, який намагався схилити підозрюваного до надання йому неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення суддею (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний у якості захисника, призначеного Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у м. Києві, захищав інтереси громадянина, обвинуваченого у незаконному заволодінні транспортним засобом та підробленні документів.
 
Під час здійснення адвокатських функцій підозрюваний намагався схилити клієнта до надання йому 5 тис. дол. США начебто для передачі головуючому судді за винесення несуворого вироку.
 
У ході контролю за вчиненням злочину після отримання 5 тис. дол. США адвоката затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі адвокату повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Досудове розслідування триває.
 
Кримінальне правопорушення викрито прокурорами спільно зі слідчими ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 699