13.11.2023

У Києві викрито групу наркодилерів з «товаром» на 1 млн грн

          

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Києва чотирьом чоловікам повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, пересиланні та збуті особливо небезпечних наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України).
 
За даними слідства, двоє мешканців Полтавської області та двоє мешканців міста Києва налагодили мережу розповсюдження канабісу на території міста Києва.
 
Так, двоє підозрюваних на території домоволодіння в Полтавській області здійснювали переробку та фасування наркосировини з метою подальшої відправки посилками до м. Києва, а інші двоє підозрюваних здійснювали безпосередній збут вказаних речовин на території м. Києва.
 
Щомісячний дохід зловмисників від заняття наркобізнесом становив близько 500 тис. грн.
 
В ході досудового розслідування правоохоронці провели 4 оперативні закупки наркотичного засобу – «канабісу» на загальну суму 225 тис. грн.
 
Під час обшуків за місцями проживання підозрюваних у столиці та Полтавській області правоохоронці вилучили близько 3 кг марихуани, 15 кг зрізаних рослин конопель, ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, подрібнювач, поліетиленові вакуумні пакети, картонні коробки та інші ємності з залишками речовини рослинного походження, та грошові кошти, отримані від злочинної діяльності.
 
Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів становить близько 1 млн грн.
 
Наразі усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України.
 
Відносно трьох підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, одному підозрюваному у виді домашнього арешту.
 
Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві за оперативного супроводження ГВ «Д» УЗНД ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 637