15.11.2023

Надав хабар слідчому за закриття кримінального провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів на ремонті укриттів – затримано фігуранта

         

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру 41-річному уродженцю Київщини у пропозиції та наданні службовій особі, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади (ч. 3 ст. 369 КК України).
 
За даними слідства, власник компаній, які здійснювали будівельні роботи з облаштування бомбосховищ, що належать державному освітньому закладу, після його викриття у неякісному виконанні будівельних робіт, з метою уникнення кримінальної відповідальності за розкрадання бюджетних коштів намагався «домовитися» зі слідчим, який проводив розслідування за вказаним фактом.
 
Фігурант запропонував слідчому 5 тис. доларів США за закриття вказаного кримінального провадження та непритягнення його до кримінальної відповідальності.
 
В свою чергу, слідчий повідомив про вказаний факт правоохоронні органи та прийняв участь у документуванні злочинної діяльності бізнесмена.
 
14 листопада чоловіка було затримано в порядку ст. 208 КПК України одразу після надання неправомірної вигоди.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті  передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
 
Слідство триває.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Київського МУ ДВБ НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 480